2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Az MNB irodaházába költözik a fõváros olimpiaszervezõ cégeForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-30 21:20:59
Címkék: Bihari hírek
Szerdai ülésén módosíthatja a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. alapszabályát a fõvárosi közgyûlés. Az egyik legfontosabb változás a Napi.hu szerint az lesz, hogy a még csak hipotetikus 2024-es budapesti olimpia elõkészítésére létrehozott projektcég az MNB tulajdonában lévõ Eiffel Palace irodaházba költözik. Mint arról hírt adtunk: a Bajcsy-Zsilinszky út 78. szám alatt található épületet a jegybank másfélszer annyiért vette meg egy offshore hátterû cégtõl, mint amennyiért korábban meghirdették.

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-hez amúgy dõl a pénz azóta, hogy létrehozták. A cég, ami 50-50 százalékban a fõváros és a MOB tulajdona, elvileg 2015-tõl mûködik 2017 decemberéig, aztán vagy megszûnik, vagy – amennyiben Budapest elnyeri a 2024-es olimpia rendezési jogát –, akkor az olimpiát elõkészítõ projektcégbõl az olimpiát megszervezõ céggé alakulhat át.

De akárhogy is lesz, a vállalkozásba mindenképpen ömlik a közpénz: a nonprofit zrt. csak az idén már 9,5 milliárd forint adófizetõi támogatásból gazdálkodhat, és várhatóan jövõre még kaphat legalább ugyanennyi pénzt a költségvetésbõl.  A cég, aminek amúgy Schmitt Pál az egyik igazgatósági tagja, az olimpiát elõkészítendõ eddig már
megállapodott egy csomó szállodalánccal, hogy azokban majd lakhatnak az olimpiára ideérkezõk,
logópályázatot hirdetett,
és 700 millióért társadalmi kampányt szerveztet az olimpia népszerûsítésére az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának cégével.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!