2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Gyanús a kormány legújabb kommunikációs tendereForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-02 18:50:23
Címkék: Bihari hírek
Több furcsaságot is kiszúrt a Népszabadság a Közbeszerzési Értesítõben a hét elején megjelent kormányzati kommunikációs tenderben. A kiírásban elrejtették, pontosan milyen összegrõl lesz szó, és a feltételek alapján gyanús, hogy kifejezetten egy preferált pályázót akarnak helyzetbe hozni.

A pályázati kiírás szerint 1 forintért fog kommunikálni a kormány a következõ három évben, ezzel a trükkel oldották meg, hogy egyelõre ne kelljen pontosítani az erre a célra szánt keretösszeget. Ezzel a módszerrel csak a legvégén tudhatja meg a közvélemény, mennyit költöttek el. A hivatalos indoklás szerint nem meghatározható elõre az egyedi szerzõdések mûszaki tartalma, bár tavaly még nem volt ilyen gondja a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá átsorolt NKOH a most kiválasztásra kerülõ céggel vagy konzorciummal elsõ körben egy évre szerzõdik, de a viszony kétszer is meghosszabbítható, tehát a 2018-as választásokig, vagy akár 2019 végéig bebetonozhatják õket. Hogy ki lesz a befutó, arról egyelõre csak találgatni lehet, de a Népszabadság által megkérdezet piaci szereplõk szerint gyanús, hogy eleve valakikre írták a pályázatot.

A felhívás a múlt csütörtökön jelent meg, de a pályázatokat szeptember 12-én már le is kell adni, tehát 11 munkanap alatt kell elkészíteni három mintafeladatot, kitölteni az ártáblázatokat, beszerezni tucatnyi igazolást. A leadandó papírok közt van egy olyan minõségbiztosítási tanúsítvány is, amelynek kiváltása egymillió forintba kerül, ilyen kiadást kevesen vállalnak, akik nem biztosak benne, hogy jó eséllyel indulnak.

Ráadásul azt is feltételül szabták, hogy csak az a pályázó jöhet szóba, aki az elmúlt három évben legalább nyolc területen dolgozott már a kormánynak. Elvárják olyan szakemberek – szövegírók, tervezõk – bevonását is, akik vettek már részt „a lakosság egészét érintõ társadalmi témával kapcsolatos esemény kommunikációjában”. Ez nagyjából azt jelenti, hogy csak azok a cégek jöhetnek számításba, amelyek már jelenleg is dolgoznak a kabinetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!