2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Jól megbüntetik a szigszalagos taxishiénátForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-03 15:03:58
Címkék: Bihari hírek
Két hete bejárta az internetet annak a taxinak a képe, amin az élelmes taxishiéna egy szigszalag segítségével 280 forintos kilométerdíjból 1280 forintosra módosította a kocsija ajtaján szereplõ díjszabást, extraprofittal meglovagolva a Sziget fesztivál alatt fellendülõ konjunktúrát.

A BKK akkor lapunk megkeresésére annyit válaszolt, hogy razzián találkoztak a taxissal, de mivel már lejárt két éve a taxiállomás-használati engedélye, nem tudtak mit tenni ellene, se õk, se a Készenléti Rendõrség velük levõ munkatárasai se. Közölték ugyanakkor, hogy jelezték a közlekedési hatóságnak az esetet.

Két hétig tartott, mire kiderült, hogy a közlekedési hatóság emberei sem ülnek tétlenül a fenekükön. Mivel a hiéna taxisengedélyét korábban a Pest Megyei Kormányhivatal (Mûszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Fõosztálya) adta ki, ezért azt õk vissza is vonták.

Maga a hiénázás azonban Budapest területén történt, a további felelõsségre vonás a Budapest Fõváros Kormányhivatal asztala. A hivatal el is indította az eljárást.

A taxis jogosítványát már a helyszínen bevonták, felülvizsgálják jármûvének mûszaki alkalmasságát (a helyszínen azt állapították meg, hogy nem megfelelõ), és 600 ezer forintra büntethetik engedély nélküli taxizás miatt. Ha az autóra is megáll az alkalmatlanság, akkor kezdeményezik a kitiltását a forgalomból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!