2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Bekötik a NAV-hoz az italautomatákatForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-03 15:17:56
Címkék: Bihari hírek
Az ital- és ételautomaták piacát is megtisztítaná a kormány az illegális szereplõktõl - a technikai részletszabályokról rendelet jelent meg a Magyar Közlöny pénteki számában, írja az MTI.

Mint a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményébõl kiderül új, online korszakba lép az automaták piaca 2017-tõl, ami nemcsak a költségvetés, hanem minden tisztességes piaci szereplõ érdeke. A gépeket már korábban regisztrálták: csaknem ötezer olyan automatát szereltek le az üzemeltetõk, amely a közterhek megfizetése nélkül üzemelt.

Az új rendelet célja, hogy a gépek értékesítési adatai online eljussanak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). Ennek köszönhetõen kiküszöbölhetõek a bevételek eltitkolására irányuló trükkök, technikai megoldások.

Az automaták felügyeletét egy hatóságilag vizsgált és engedélyezett mûszaki berendezés, az automata felügyeleti egység látja el, amelyet a berendezések vezérlõpaneljéhez elválaszthatatlanul kapcsolódva kell beépíteni.

A rendeletnek köszönhetõen a NAV-nak pontos adatai lesznek a gépek forgalmáról. Az információkat összevetheti az adózótól érkezõ bevallási adatokkal, ami segíti az esetlegesen eltitkolt bevételek feltárását és a gazdaság fehérítését.

Az adatszolgáltatási kötelezettség alól mentesülnek azok a berendezések, amelyekrõl a felügyeleti szolgáltató úgy nyilatkozik, hogy fizikailag nem láthatóak el automata felügyeleti egységgel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!