2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Ilyen gamer laptopot még nem látottForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-03 16:04:19
Címkék: Bihari hírek
Az Acer mindig is elõszeretettel gyártott olyan laptopokat, amelyeket kifejezetten játékra terveztek, ez a Predator sorozat. A berlini IFA kiállításon be is mutatták ennek a szériának a legújabb darabját, a Predator 21X-et.

Nem véletlen a névben a 21: a laptopnak 21 hüvelykes a kijelzõje. Ráadásul ez az elsõ olyan laptop, amelynek hajlított kijelzõje van. Ezt elõre elég nehéz volt elképzelni, de élõben látva kiderül, hogyan hajlik. Kijelzõje amúgy 2560*1080 pixeles, széleslátószögû betekintéssel.

Brutális, mi mindent belepakoltak a Predator 21X-be, hetedik generációs Intel Core K-szériás processzor és két darab Nvidia GeForce GTX 1080 grafikus lapka került bele. Hangrendszere 4.2-es, vagyis négy hangszórója van és két mélynyomója. Ekkora monstrumnál kell a fejlett hûtési technológia is, öt rendszerventilátor segít ebben.

Tettek bele szemkövetõ technológiát is, állítólag a célzásnál, ellenségek beazonosításánál lehet ennek szerepe. Vagy ha bonyolultabb helyszíneken sétálunk és nehezen beláthatóak az utak. Egy ekkora kijelzõnél már számít, hogy hova nézünk és ha a laptop képes követni szemünk mozgását, akkor tényleg sokat segíthet.
Fotó: Dzindzisz Magdalena

A Predator 21X egy teljes értékû mechanikus billentyûzetet is kapott, Cherry MX érintkezõkkel, melyekhez testre szabható RGB háttérfény is tartozik, akár minden egyes billentyûhöz más és más árnyalat rendelhetõ hozzá. Persze piros fénnyel a legfenyegetõbb, de igazán remek színeket lehet kihozni, az élénk rószaszín például egészen meghökkentõ kontrasztot mutathat a robusztus géppel.

A laptop élõben is úgy néz ki, mintha éppen felfalni készülne valamit vagy valakit, nem biztos, hogy éjjel magára merném hagyni a lakásban. A gamer laptopok nem kifinomultságukról híresek és ezt erre sem lehet ráfogni. Nem kicsi gép és ezzel finoman fogalmaztunk. Egy nyolc kilós (nem elírás, 8 kilogramm!) laptopot tényleg fõleg játékra lehet használni és nem arra tervezték, hogy mindenhová magunkkal cipeljük. Legfeljebb a játékpartikra erõs hátizsákban. Ez pont hétszer olyan nehéz, mint a másik laptop, amit szintén most mutattak be, a Swift 7. Azt azért az Acer is elismerte, hogy nem széles tömegeknek szánják ezt a laptopot, ezt jelzi azt is, hogy csak rendelésre gyártják majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!