2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
És akkor a fogkefe beszól fogmosás közbenForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-03 16:11:03
Címkék: Bihari hírek
Manapság már senki nem lepõdik meg azon, ha egy fogkefe is az internetre csatlakozik, okostelefonon követhetjük, hogy elég ideig mondtuk-e fogunkat és a száj melyik részén vannak még hiányosságok. A Philips IFA-n kiállított termékei között sétálva õskövületnek éreztem magamat, hogy nem kommunikálok a fogkefémmel és a férjem sem beszélget borotvájával.

Mert a jövõ a Philips szerint errõl szól. Az összes eszköz, amit kézbe veszünk csatlakoztatva lesz a netre. Mobilalkalmazások segítik helyesen használni ezeket az eszközöket és ettõl azt várjuk, hogy egészségesek leszünk.

Az egyik ilyen az okosfogkefe, amelyet nagyon hasonlít egy elektromos fogkeféhez, csak különféle érzékelõk vannak benne. A mobilappon pedig fogmosás közben nyomon követhetjük, hogy a bal felsõ fogsort még mennyi ideig kell mosni ahhoz, hogy a lehetõ legtisztább fogakkal feküdjünk le.

Egy másik eszköz a leheletet nézi, vagyis azt, hogy milyen baktériumok vannak a szánkban, és ebbõl fakadóan van-e szájszagunk. Ezt ki is próbáltuk, de elõbb alá kellett írni egy nyilatkozatot, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy még csak bétateszt alatt álló kütyürõl van szó és a Philips nem vállal semmi felelõsséget semmiért. Kicsit megszeppentem itt, mintha nem arról lett volna szó, hogy egy alkoholszonda szerû eszközbe fújok, ami aztán megmondja, hogy mi újság a számban.

Fotó: Index

Belefújtam és kiderült, hogy minden oké, a szám szupertiszta, amit nem értettem, hiszen épp néhány perccel korábban ettem meg egy bajor perecet. Lehet, ha hagymás babot eszek elõtte, nem lett volna ilyen az eredmény. Mindenesetre, megkönnyebbülve mentem tovább a következõ standra, hivatalosan megerõsítve, szájszag nélkül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!