2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A fiúk könnyebben lesznek játékfüggõkForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-04 09:07:12
Címkék: Bihari hírek
A szülõk jobban megvédhetik a gyerekeiket, ha tudják, hogy mit csinálnak online, és milyen veszélyek leselkednek rájuk. Márpedig a fiúknak és a lányoknak eltérnek az internetezési és kütyühasználati szokásaik, így más-más módon lehet megvédeni õket  – derül ki a Kaspersky Lab biztonsági cég és az Iconkids & Youth kutatóintézet közös felmérésébõl, amelyben 8-16 év közötti fiúk és lányok vettek részt.

A kutatás fõbb megállapításai:
A lányok elsõsorban okostelefonokat szeretnek használni, míg a fiúk a számtógépeket és a játékkonzolokat preferálják.
A fiúknál valószínûbb a játékfüggõség kialakulása: õk gyakrabban említik a számtógépes játékokat mindennapos online tevékenységeik között, míg a lányok inkább a közösségi oldalakon kommunikálnak egymással.
A lányok gyakrabban választják családtagjaikat és barátaikat információs forrásként, míg a fiúk inkább az internetre támaszkodnak.
A fiúk magabiztosabbnak érzik magukat az internethasználat és az online védelem terén.
Ugyanakkor a fiúk kevésbé gátlásosak az interneten: sok személyes adatot osztanak meg közösségi oldalakon és idõsebbnek mondják magukat, mint valójában. Gyakran próbálkoznak a szülõi szûrõk megkerülésével és az online tevékenységük elrejtésével. És sokszor van mit elrejteni: saját bevallásuk szerint a fiúk szívesebben keresnek rá nem gyerekeknek szánt tartalmakra.

"A kutatás azt mutatja, hogy a fiúk szüleinek figyelmesen kell követni gyerekük online tevékenységét. A legfrissebb szülõi szûrõket kell használni, hogy biztonságban tartsák fiaikat a nemkívánatos vagy veszélyes tartalmaktól, mint például a felnõtteknek szánt játékoktól. Míg a lányok szüleinek jobban oda kell figyelni arra, hogy kivel kommunikálnak lányaik. A közösségi oldalakat gyakran használják gyanús alakok, hogy gyerekek bizalmába férkõzzenek" – értékelte a felmérést Andrei Mochola, a Kaspersky Lab fogyasztási vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!