2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Irdatlan mennyiségû hamis gyerekruhát foglaltak le ÁrtándnálForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-04 09:15:19
Címkék: Bihari hírek
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõrei Ártándnál több mint 8 millió forint értékû hamis gyerekruházati terméket találtak két lengyel kamionban. A ruhákat lefoglalták, az ügyben szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei munkatársai EKÁER-ellenõrzés keretében megállítottak Ártándnál két kamiont, melyek Bulgáriából Lengyelországba tartottak. A pénzügyõrök szúrópróbaszerûen megvizsgálták a szállítmányokat, melyekben megközelítõleg 6 ezer darab, szerzõi jog védelme alatt álló, hamis márkajelzéssel és felirattal ellátott gyermek és bébi ruhákat találtak. A gyermeknadrágok, pólók, melegítõk (Frozen, Pokémon, Violetta) mellett bébi ruhák (Minnie Girls) is elõkerültek. A mintegy 6 ezer darab, különbözõ ábrás, védjeggyel ellátott márkavédett termékekrõl származással, illetve a védjegyjogosult által adott hozzájárulást igazoló okmánnyal a sofõrök nem rendelkeztek.



A hasonló hamis árucikkek nemcsak a gyártóknak és jogosultaknak okoznak jelentõs károkat, hanem magas egészségügyi kockázatot is jelentenek a célcsoportot jelentõ kisgyermekek számára is, mivel kétes eredetû festékanyagokat használnak az ábrák készítéséhez.

A pénzügyõrök a 8 millió forintot meghaladó értékû hamis ruházati termékeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen szerzõi vagy szerzõi joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!