2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
Minden üres lakását rászorulóknak adja SzegedForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-09 05:49:32
Címkék: Bihari hírek
Az összes üresen álló, önkormányzati tulajdonú lakást felújítja és rászoruló családoknak adja majd ki a szegedi önkormányzat - ezt jelentette be kedden Botka László, a város polgármestere az egyik bérlakás kulcsának átadása elõtt tartott sajtótájékoztatón, amelyrõl az MTI számolt be. A szocialista politikus azt mondta, évek óta szakmai konszenzus van abban, hogy

Magyarországon átfogó, államilag finanszírozott önkormányzati szociális bérlakásprogramra lenne szükség,

ez azonban nem valósult meg. A szegedi közgyûlés viszont úgy döntött, az önkormányzat összes üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják, hogy aztán szociálisan rászorulók megpályázhassák azokat.

A polgármester azt mondta, tavaly 88, idén augusztus végéig 76 önkormányzati tulajdonú bérlakást állított helyre és pályáztatott meg az IKV Zrt., a város ingatlankezelõ cége, szerdán pedig a közgyûlés pénzügyi bizottsága várhatóan dönt még ötven lakás felújításáról. A költségeket a cég az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérbeadásából befolyó pénzbõl állja. Van viszont nagyjából száz olyan, fõként régi bérházakban található, kis alapterületû lakás, amelyeket a polgármester szerint gazdaságosan nem lehet felújítani, úgyhogy ezeket értékesítik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!