2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Õszülés ellen nem volt jó a csodasampon, 5 milliós bírságot osztott ki a GVHForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-10 07:12:33
Címkék: Bihari hírek
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Medimprove Marketing Szaktanácsadó és Szolgáltató Kft. és a Dr. Kurt Wolff GMBH & CO. KG megalapozatlan hatásokkal is reklámozta Alpecin hajápolási termékeit, ezért 5 millió forintra bírságolta a céget. A Medimprove nem kapott bírságot.

Az Alpecin termékcsalád tagjai, az Alpecin C1 sampon, az Alpecin hajszesz, az Alpecin kettõs hatású sampon és az Alpecin Tuning sampon, elsõsorban férfiaknak szánt hajápolási és hajhullás elleni termékek.

A GVH a reklámok tartalmának nagyobb részérõl megállapította, hogy azok rendben vannak, de hirdetésekben megjelent egyes állítások túlzók voltak a rendelkezésre álló bizonyítékokhoz képest. A GVH döntése szerint a vállalkozások honlapjukon, sajtó- és Google Adwords hirdetéseikben megtévesztõen hirdették a fent említett kozmetikumokról 2014 augusztusától 2016 júliusáig, hogy azok alkalmasak és használhatók
valamennyi ok miatt kialakuló hajhullás ellen,
a foltos hajhullás kezelésére,
hajnövesztésre, azaz új hajhagymák növesztésére,
ugyanolyan hatékonyak bármely korosztály számára, beleértve az idõskorúakat is,
biológiai folyamatok megváltoztatására, az õszülés meggátolására.

A GVH azért csak a Dr. Kurt Wolff GMBH & CO. KG-t bírságolta, mert ez a cég fizetett a hirdetésekért, és a tartalmat is õk állították elõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!