2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A NAV az illegális online kaszinók reklámozóira is lecsapnaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-11 12:56:43
Címkék: Bihari hírek
Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezentúl nemcsak a tiltott online szerencsejátékot szervezõkkel szemben lép fel, de az illegális oldalak népszerûsítésében, reklámozásában részt vevõk is szigorú, akár büntetõjogi szankcióra is számíthatnak - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken az MTI-nek.

A Büntetõ törvénykönyv szerint nemcsak az követ el bûncselekményt, aki tiltott szerencsejátékot szervez, hanem az is aki a tiltott szerencsejátékban történõ részvételre nagy nyilvánosság elõtt felhívja a játékosokat. Sokat, akár három évig terjedõ szabadságvesztést is kockáztatnak tehát a szervezõk és az illegális oldalakat reklámozók.

Tállai azt mondta, az utóbbi években nagy számban jelentek meg olyan online szervezõdések, amelyek nem rendelkeznek online szerencsejáték szervezési engedéllyel. Az adóhatóság álláspontja szerint azonban azok, akik az internetes oldalakon a megfelelõ engedély nélkül mûködtetnek online kaszinót, tiltott szerencsejátékot szerveznek.

2014 januárja óta a szerencsejátékokra vonatkozó szabályozás lehetõvé teszi, hogy azokat az oldalakat, melyeken tiltott szerencsejátékot szerveznek, hozzáférhetetlenné tegyék. A NAV a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) segítségével már több mint 800 blokkoló határozatot hozott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!