2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Kiszáll a CBA-ból a kitiltási botrány egyik fõszereplõjeKiszáll a CBA-ból a kitiltási botrány egyik fõszereplõjeForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-11 13:08:12
Címkék: Bihari hírek
Kiszáll a CBA-ból Tábor Viktor, akit június elején két rendbeli befolyással üzérkedés miatt két év börtönre ítéltek, amelyet három évre felfüggesztettek - írta a Népszabadság.

A lap szerint a CBA korábban bíróságon akarta kezdeményezni a kizárását, de Tábor most inkább eladja a 2013-ban egy kistulajdonos távozásakor megvásárolt 0,02 százalékos részét a CBA Kereskedelmi Kft.-ben, azaz a központi CBA-ban.

Tábor Viktor volt az, aki két éve a Bunge amerikai étolajgyártónak azt ígérte, kétmilliárd forintért a századvéges Heim Péteren keresztül elintézi, hogy az olaj áfája 27 százlékról öt százalékra csökkenjen.  Az ügyészség szerint színlelt volt az ajánlat, a bíróság szerint viszont valós, és Tábor csak közvetítõ volt. A valós ajánlattevõ ismeretlen maradt.

Ezzel kapcsolatban indult el 2014 õszén az amerikai kitiltási botrány, amelyben hat személyt tiltott ki az USA, egyedül Vida Ildikó akkori NAV-elnök ismerte el, hogy õ volt az egyik. Az ügy részletei a mai napig nem derültek ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!