2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
Munkavállalási engedély kellhet az angliai munkához a brexit utánForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-12 19:45:51
Címkék: Bihari hírek
A brit belügyminiszter szerint elképzelhetõ, hogy miután Nagy-Britannia kilép az EU-ból, az uniós állampolgároknak munkavállalási engedélyt kell majd kiváltaniuk, ha a briteknél akarnak dolgozni. Amber Rudd a BBC televízió vasárnapi politikai magazinmûsorában beszélt errõl, ahogy arról is, hogy a brit kormány kizárta a bevándorlás szabályozási módszerei közül az ausztráliai mintájú pontozásos elbírálási rendszert, mert "ez kijátszható, így nem mûködõképes".

Theresa May brit miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy olyan rendszert szeretne, amelyben a brit kormány maga dönti el, hogy ki telepedhet le Nagy-Britanniában. May szerint a pontrendszer éppen ezt nem tenné lehetõvé, mert ha a pontozásos módszer alapján meghatározott elbírálási kritériumoknak a bevándorlási engedélyért folyamodó megfelel, akkor további mérlegelés lehetõsége nélkül, automatikusan be kell engedni az országba.

A bevándorlás pontozásos szabályozásának bevezetése volt a brit EU-tagságról rendezett népszavazás kilépéspárti kampányának egyik fõ eleme, amelyet Boris Johnson volt londoni polgármester, Theresa May kormányának jelenlegi külügyminisztere, a Brexit-párti kampánytábor volt frontembere terjesztett elõ. May múlt heti bejelentése után azonban ez a terv lekerült a napirendrõl.

Amber Rudd belügyminiszter a vasárnapi BBC-mûsorban a lehetséges alternatívákról szóló kérdésre azt válaszolta, hogy a munkavállalási engedély bevezetésének "nyilvánvalóan meglennének a maga elõnyei", a belügyminisztérium mindenesetre vizsgálja, hogy ez legyen-e a megoldás, vagy valami más.

Rudd szerint a lényeg az, hogy a brit kormánynak "teljes ellenõrzése legyen" a bevándorlók száma felett, amint Nagy-Britannia kilépett az EU-ból. A brit belügyminiszter elismerte ugyanakkor, hogy bármiféle szabályozási rendszer szükségszerûen a viszonosság elvére épül majd, vagyis az EU-ban maradó országok nyilvánvalóan hasonló intézkedéseket hoznak a brit munkavállalók esetében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!