2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Reménykedhetnek a becsõdölt CBA dolgozóiForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-17 13:08:35
Címkék: Bihari hírek
Pénteken csõdöt jelentett Palóc Nagykereskedelmi Kft.. ami két nappal ezelõttig a CBA franchise-partnere volt. A cég 1300 ember fizetésével tartozik, nekik a csõd híre reményt adhat, hiszen ilyenkor a garanciaalapból ki szokták fizetni az elmaradt béreket - írja az Mno.hu.

A Palóc Nagyker a CBA legfontosabb kelet-magyarországi franchise-partnere volt, 80-100 CBA-üzletet üzemeltetnek. Azonban az utóbbi években masszív veszteségeket halmozott fel a cég, tavaly már 1,9 milliárdos mínuszban zártak.

A lap szerint pénteken a boltokat e-mailben értesítették arról, hogy elindult a csõdeljárás. Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) Nógrád megyei titkára a lapnak azt mondta, reményt adhat a dolgozóknak a csõd híre, mert így talán megkaphatják az elmaradt fizetéseiket.

A lap úgy értesült, hogy több vevõ is érdeklõdik a csõdbe ment cég üzletei iránt, és hamarosan kiderülhet, hogy ki veszi meg a boltokat. Demeter László szerint a csõdeljárás alatt már elkezdõdhet a tulajdonoscsere, de több dolog nem tiszta egyelõre, például hogy ki kárpótolja majd a beszállítókat, vagy hogy hány boltot vesznek meg egyszerre. Az sem mindegy, hogy az alkalmazottakat újra felveszik vagy folytatólagosan foglalkoztatják majd, de még az sem biztos, hogy az új tulaj igényt tart majd a munkájukra.

Mint arról már beszámoltunk, tavasz óta tízmilliókkal tartoznak a beszállítóiknak. A cég üzleteiben üresen állnak a polcok, és szeptemberre már bért sem tudtak fizetni a dolgozóiknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!