2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A lengyelek is pofonba szaladtak a kiskeradóvalForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-21 11:01:25
Címkék: Bihari hírek
Lengyelország felfüggeszti a kiskereskedelmi adó behajtását az Európai Bizottság eljárásra reagálva, és új, a nagyterületû boltokat megadóztató törvénymódosítást fogad el, közölte Pawel Szalamacha lengyel pénzügyminiszter keddi varsói sajtóértekezletén az MTI szerint.

Szalamacha szerint a kereskedelmi adó más formáját elõíró jogszabály 2017 januárjától lépne életbe, a jövõ évi lengyel költségvetést ennek megfelelõen módosítják. A miniszter kilátásba helyezte: amennyiben a Brüsszel által elindított eljárás végsõ eredménye negatív lesz, Varsó az Európai Bírósághoz fordul.

A pénzügyminiszter szerint a kiskereskedelmi adó behajtásának felfüggesztése nem lesz hatással az idei költségvetés teljesítésére. A szeptembertõl érvényes, a kiskereskedelmi adó behajtását elõíró, most felfüggesztett törvénytõl évi 1,5 milliárd zlotyt (0,35 milliárd euró) érõ költségvetési bevételt vártak.

Korábban Magyarország is próbálkozott a boltok diszkriminatív adózásával, de éppúgy elbukott az uniónál, mint Lengyelország. Korábban magyar fideszes politikusok már jelezték, ha Lengyelországnak valahogy sikerül átvinnie a saját adóját az EU-n, mi is újra nekifutunk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!