2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Senkit nem érdekel a kormány találmányaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-21 11:25:17
Címkék: Bihari hírek
A bankok az október 15-i határidõig felkészülnek az alapszámla bevezetésére, azonban többségük egyelõre nem tapasztalt érdeklõdést, mert tájékoztatásuk szerint kedvezõbb konstrukciók is elérhetõk termékeik között - derült ki az MTI-nek nyilatkozó bankok válaszaiból.

A bankoknak október közepétõl kell biztosítaniuk a kormány által most meghatározott feltételekkel az úgynevezett alapszámlát, amelynek célja, hogy olyanok is nyissanak bankszámlát, akik szerényebb anyagi lehetõségeik miatt nem tették meg ezt. Módosulnak a fizetési számla váltásának feltételei is.

A rendeletben foglalt maximális díj havi összege - beleértve a bankkártya éves díjának egy hónapra esõ díját is - nem haladhatja meg az esedékességét megelõzõ év utolsó napján érvényes legkisebb havi bruttó minimálbér 1,5 százalékát, ez jelenleg 1575 forint.

Az MTI megkeresésére az OTP, az MKB, a CIB Bank, a Raiffeisen, az UniCredit, a Budapest Bank, az Erste Bank és a K&H válaszolt. A válaszokból az derült ki, hogy:
a bankszövetségi önszabályozáshoz csatlakozó bankoknak eddig is "kvázi kötelezõ" volt ilyen számla biztosítása, a fõ különbség, hogy ezt követõen nem a bankok szabad döntése a csatlakozás, illetve hogy konkrét tranzakciós limiteket állapítottak meg. Ezek a szigorú feltételek elriaszthatják az ügyfeleket.
De a legtöbb banknál már eddig is volt ennél kedvezõbb konstrukció, illetve már minden vagy több számlacsomagjukban is benne voltak azok a szolgáltatások, amiket az alapszámla kínálni fog. Ez az oka annak, hogy nem igazán érdeklõdnek az alapszámla iránt, illetve az, hogy az alapszámlában foglalt szolgáltatások nem tükröznek tényleges ügyfélprofilt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!