2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Több tonna lejárt étellel bukott le egy vecsési hûtõházForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-26 17:27:19
Címkék: Bihari hírek
2,6 tonna problémás élelmiszert találtak a vecsési Jégtrade Kft. hûtõházában a múlt héten a NÉBIH ellenõrei. A hatóság elrendelte az 53 tétel, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetû élelmiszer megsemmisítését rendelte el a hatóság. A helyszínen tapasztalt higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét is.

Penészes falak és rozsdás berendezés fogadta a NÉBIH ellenõreit, amikor Vecsésen egy csomagolással is foglalkozó hûtõházat ellenõriztek. A helyszínen rovartetemeket is bõven találtak.

 

A hatóság elrendelte 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt minõségmegõrzési idejû, illetve jelöletlen, nem nyomon követhetõ élelmiszer forgalomból történõ kivonását. A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, de gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú szûzpecsenye is. A lejárt élelmiszerek között volt például 2015 novemberi minõségmegõrzési idejû virágméz, illetve 2016 januári lazacfilé. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendû bírság várható. A higiéniai problémákat a Jégtrade Kft. az ellenõrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta mûködését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!