2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Még London a világ pénzügyi központja, jó kérdés, hogy még meddigForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-26 17:35:49
Címkék: Bihari hírek
Továbbra is London a világ elsõ számú pénzügyi szolgáltatási központja, de már csak minimális elõnnyel vezeti a globális ranglistát New York elõtt. Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport, a Z/Yen Group bonyolult mérési módszertannal kialakított, évente kétszer közzétett listája ezúttal 87 várost és térséget vizsgál - írja az MTI.

A hétfõn bemutatott õszi rangsorban az elsõ két helyen álló Londont és New Yorkot Szingapúr, Hongkong és Tokió követi a felsõ ötös mezõnyben. Az elsõ tízben szerepel még San Francisco, Boston, Chicago, Zürich és Washington.

London rangsorolása azonban már csak egyetlen ponttal elõzi meg New Yorkét, ami a Z/Yen szakértõinek megjegyzése szerint jelentéktelen elõny. London az új rangsorban 795, New York 794 pontot kapott a megszerezhetõ ezer pontból. Az áprilisban összeállított elõzõ globális ranglistán London 800, New York 792 pontot kapott, de a Z/Yen szakértõi már akkor is azt hangsúlyozták, hogy ez jelentéktelen különbség.

A cég módszertani meghatározása szerint azok a pénzügyi központok, amelyeket húsz pontnál kisebb értékelési különbség választ el egymástól, gyakorlatilag azonos megítélésûnek tekinthetõk.

A hétfõn ismertetett õszi rangsor elemzésében a Z/Yen szakértõi kiemelték, hogy bár London öt pontot veszített az elõzõ értékeléshez képest, ebben az eredményben még nem is játszott jelentõsebb szerepet a brit EU-tagságról június 23-án tartott népszavazás, amelyen a brit választók szûk, 51,9 százalékos többsége a kilépésre voksolt. A mostani ranglista összeállításához a Z/Yen június végéig gyûjtötte a befektetõi értékeléseket, tehát a referendum után néhány nappal lezárult a felmérés.

A ház azonban a hétfõi listához fûzött elemzésében egyenes utalást tett arra, hogy a következõ rangsorban már "komoly változások lehetnek", mivel az ennek összeállításához már megkezdõdött felmérés júliusban és augusztusban beérkezett befektetõi értékeléseiben jelentõsen romlott London mint pénzügyi központ megítélése.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!