2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Zökkenõmentesen lezárult a Tigáz fogyasztóinak átvételeForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-04 18:49:37
Címkék: Bihari hírek
Zökkenõmentesen zárta le a Fõgáz a Tigáz lakossági fogyasztóinak átvételét, ezzel október elsejével a társaság a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává vált, 3,4 millió ügyfél ellátásáról gondoskodik - közölte az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt.

 

Az átvétellel kapcsolatban a fogyasztóknak nem volt teendõje, mûszaki beavatkozásra nem volt szükség. A Fõgáz szakértelmére és korábbi tapasztalataira építve magas színvonalon biztosítja a folyamatos gázellátást.

 

Zökkenõmentes volt az átvétel

Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minõségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolta.

2016. október 1-jétõl Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságát, valamint a Tigáz korábbi egyetemes szolgáltatásban vételezõ egyéb fogyasztóit már a Fõgáz látja el.

A szolgáltatóváltás miatt nem volt szükség mérõcserére, leolvasásra vagy más mûszaki beavatkozásra. Mûszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetõségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni. Munkatársaink a szolgáltatóváltás miatt személyesen nem keresik meg az új ügyfeleket.

 

A Tigáztól érkezõk az elsõ Fõgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, mérõállást diktálni pedig október 27. és november 9. között nyílik lehetõségük a Fõgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változott. A számlák tartalma és külleme nem változik, a fogyasztók csupán annyi eltérést fognak észrevenni, hogy a bal felsõ sarokban a cégjelzés már más lesz.
Aki egyedileg utal az a számlaszámra figyeljen. A fogyasztók a Tigáztól hamarosan végszámlát kapnak, aki eddig is diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is ezekben az elszámolási módokban maradt. Az az ügyfél, aki eddig csoportos beszedési megbízással egyenlítette ki a számláit, nem fog változást tapasztalni, aki egyedileg szokta utalni a számláit, annak figyelnie kell arra, hogy a Fõgáz bankszámlaszámát adja meg kedvezményezettként.

A Tigáznak elõre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történõ elszámolás után a befizetõk visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen az elõttünk álló téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!