2024. június 9. Vasárnap, Félix.
 
Ex-MET-es kerül a rezsiholding éléreForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-10 20:13:22
Címkék: Bihari hírek
Kóbor Györgyöt nevezték ki az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. élére. Õ a másik állami energiabehemóttól, az MVM-tõl érkezik, de korábban volt a MET nevû, államilag milliárdokkal kitömött, de azóta eléggé elfeledett gázcég energiakereskedelmi leányának, a MET Powernek a vezérigazgatója is.

Kóbor az ENKSZ élérõl október 1-jével távozott Horváth Péter Jánost váltja. Horváth a részvénytársaság 2015-ös létrejötte óta töltötte be az elnök-vezérigazgatói tisztséget, közös megegyezéssel távozott.

Kóbor György a MET elõtt 2000-2010 között az E.ON Hungária Zrt.-nél dolgozott, nyolc évig az E.ON Energiakereskedõ Kft. ügyvezetõ igazgatójaként, majd a vállalat energia-beszerzésért és energia-értékesítésért felelõs vezérigazgató-helyetteseként.

Ezután az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt 2010-2012 között, majd innen kerül a MET Powerhez. 2013-ban visszatért az MVM-hez, ahol - az ENKSZ élére történõ kinevezéséig - ismét a gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltötte be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!