2024. május 29. Szerda, Magdolna.
 
Sokan mentették a pénzüket a Quaestorból a bedõlés elõttForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-14 12:39:48
Címkék: Bihari hírek
Kecskeméti görgõcsapágy-üzlet tulajdonosai, az ügyészség volt sofõrje és a Quaestor szóvivõjének férje is egy nappal a Quaestor bedõlése elõtt vett ki több mint 10 millió forintot a brókercégtõl - ez látszik azon a listán, amit az N1 Tv hozott nyilvánosságra. A Jobbikhoz kötõdõ internetes tv csatorna azt állítja, hogy a több oldalas, 333 elemû listán azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek a neve szerepel, amelyek a legutolsó pillanatban mentették ki megtakarításaikat arról, hogy össze fog omlani a brókercég, vagyis akik fülest kaphattak arról, hogy mi lesz a Quaestorral.

A listán csak azoknak látszik a teljes neve, akik több mint 10 millió forintot vettek ki, mielõtt zárt a bolt. A 333 cég és magánszemély összesen több mint 6,5 milliárd forintot mentettek ki a cégbõl. Ebbõl a legtöbbet, 3,8 milliárd forintot a külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedõház vett ki tavaly március 9-én. Emiatt Szijjártó Péter minisztériuma és az egész kormány már korábban is nagyon komoly és kínos magyarázkodásba kellett, hogy kezdjen, amely valahogy úgy hangzott, hogy nem kaptak fülest arról, mi lesz a Quaestorral, a külügy csak figyelte a piaci folyamatokat.

De nemcsak a külügy cége vette ki gyanúsan az utolsó pillanatban a pénzét, több magánszemély is több száz millió forintot mentett ki a bedõlés elõtt. Köztük van például egy bizonyos Bolya Gábor Richárd, aki tavalyig a Legfõbb Ügyészségen dolgozott sofõrként. Õ közel 200 millió forinttal szerepel a listán. 

Majdnem 15 millió forintot vett ki 2015 március 9-én a Quaestorból Mátéfalvy Csaba, korábbi vízilabdázó, akinek a felesége Bende Gyöngyi, a Quaestor korábbi kommunikációs igazgatója. A nõ az N1-nek azt mondta, egyáltalán nem kaptak fülest arról, hogy ki kell szedni a pénzt, õ is az Indexrõl értesült arról, hogy mi történik a munkahelyén. Viszont Bende szerint a Quaestor legfelsõ szintján tudhattak róla, hogy mi lesz a céggel, és ki is mentették, amit lehetett. A korábbi kommunikációs igazgató azt mondta, a 11 vádlottból négy biztosan tudta március 9-én, hogy másnap mi történik majd a Quaestorral.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!