2024. május 29. Szerda, Magdolna.
 
Fizetne az állam az online pénztárgépekértForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-14 13:01:06
Címkék: Bihari hírek
Annyira szeretné a kormány, hogy januárra a masszõröknek, autószerelõknek, taxisoknak és hasonló vállalkozásoknak is legyen a NAV-hoz bekötött pénztárgépük, hogy kifizeti a gépek árának a felét, ha idõre megveszik és beüzemelik azt a vállalkozók - írja a Világgazdaság. Az NGM egy olyan rendeletrõl egyeztet, amely 50 ezer forint támogatást kínálna, ami az újfajta kasszák árának úgy 40-55 százalékát teszi ki, hogy pontosan mennyit, az a pénztárgép típusától is függ.

A támogatás viszont csak azokért a gépekért járna, amelyek megfelelnek a NAV és az NGM új elõírásainak, például a taxisoknál van benne GPS, a többinél pedig megszemélyesíthetõ a gép, vagyis az egyik boltos át tudja adni a másiknak úgy, hogy errõl a NAV is tudjon. Ilyen gépei pedig jelenleg egyetlen cégnek, az LA Pénztárgép kft-nek vannak, vagyis
az állami támogatás egyelõre egy pénztárgépes céget segít.

A lapnak nyilatkozott a cég vezetõje, aki szerint nem sokáig lesznek egyeduralkodók a piacon, mert több másik cég pénztárgépe is engedélyezésre vár. Aki viszont már most be akarja szerezni az új kasszát, hogy biztos jusson neki állami segítség, az csak az LA gépeibõl válogathat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!