2024. június 9. Vasárnap, Félix.
 
Már Kínából jönnek a világ leggazdagabb embereiForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-15 12:23:24
Címkék: Bihari hírek
Bár a világ tíz leggazdagabb emberébõl nyolc még mindig amerikai, a dollármilliárdosok számát tekintve Kína már lehagyta az Egyesült Államokat. Ugyanis a kínai szupergazdagok definitív listázójának tartott Hurun kiadó szerint már 594-en vannak Kínában, akiknek vagyona meghaladja ezt az összeget, szemben a Forbes amerikai rangsorában lévõ 535 emberrel - írja a BBC.

A kínaiak közül egyébként
1.
az elsõ helyen a Dalian Wanda ingatlanfejlesztõ csoport vezetõje, Vang Csien-lin van, 32,1 milliárd dollárral. Õ egyébként mozgalmas évet zárt, cége keményen beindult a szórakoztatóiparban, megvette az amerikai Legendary Pictures filmgyártót is.
2.
a második az Alibaba netes piactér alapítója, Jack Ma, aki 41 százalékkal növelte a vagyonát egy év alatt, és 30,6 milliárd dollárral bír.
3.
A harmadik pedig Pony Ma, az online játékbizniszével hasító Tencent konszern elsõ embere.
4.
A legjobb évet Jao Cseng-kua zárta, õ megkilencszerezte vagyonát, és most 17,2 milliárdot ér, ez a negyedik helyre volt. Õ egy ingatlanos cég, a Baoneng Csoport vezetõje.

A listát kiadó Hurun szerint egyébként Jao története azt jelzi, hogy a kínai pénzcsinálók egy új generációja ostromolja a milliárdokat. A kínai gazdagok elsõ hulláma ugyanis a kereskedelembõl nõtt ki 20 évvel ezelõtt, ezt követték az iparvállalataikon meggazdagodottak, majd az ingatlan és IT-szektort megfejõk. Most pedig egy új réteg van felemelkedõben, akik jellemzõen a pénz- és tõkepiaci machinációknak köszönhetõen gyarapítják jelentõsen vagyonukat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!