2024. június 8. Szombat, Medárd.
 
Arab olajsekek mentik meg a német bankóriástForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-15 19:35:33
Címkék: Bihari hírek
A Detusche Bank legnagyobb részvényeseinek számító katari befektetõk kitartanak a bajba jutott német pénzintézet mellett, sõt erõsíteni akarják jelenlétüket a bankban – írta a  Reuters az ügyre rálátó forrásaira hivatkozva.

Ebbõl pedig úgy tûnik, hogy még sincs végveszélyben a legnagyobb német bank, amelynek az elmúlt hetekben sokan elkezdtek a bedõlésétõl félni.

Fotó: Kai Pfaffenbach

A katariak a Reuters szerint nem terveznek megszabadulni a Deutschében lévõ részesedésüktõl, sõt kifejezetten növelni akarják a részvényállományukat. A katariak egyébként az utóbbi hetekben nagyjából 1,2 milliárd dollárt buktak a bank papírjainak mélyrepülésén, miután a Deutsche körül kialakult pánik az idén 46 százalékos részvényárfolyam-csökkenést hozott. Viszont ezek szerint az arab olajsejkek úgy gondolják, most már olyan alacsony a papír ára, hogy megéri bevásárolni belõle.

A Spiegel német magazin szerint a Deutsche negyede kerülhet katari kézbe.

A Deutsche Bank sorsa kapcsán azután kezdett el rettegni a pénzvilág, hogy az amerikai pénzügyi felügyelet 14 milliárd dollárra büntette toxikus pénzügyi eszközök árusítása miatt. A hatalmas bírság kisebb pánikot váltott ki a bank befektetõi között, miután a Deutsche évek óta elég gyengén muzsikál, és eleve nem nagyon képes profitot termelni, erre még kapott egy újabb hatalmas mínuszt is. Hiába ez a legnagyobb német bank, már a büntetés elõtt is az egyik legkockázatosabb európai pénzintézetnek számított, ha pedig dõlne, akkor vinné magával az európai bankszektor egy jelentõs részét is.

Erre azonban most már jóval kisebb az esély, már csak azért is, mert a Deutsche a Reuters híre szerint tárgyal más bankokkal és az amerikai illetékesekkel is arról, hogy hogyan lehetne egy kicsit gatyába rázni. A bedõlés ugyanis senkinek sem érdeke.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!