2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Csúnya pénzbüntetésbe szaladhat bele sok diák novembertõlForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-18 17:26:09
Címkék: Bihari hírek
Október 31-én lejár az elõzõ félévben kiadott diákigazolvány-matrica, ezért a MÁV arra figyelmezteti a diákokat, hogy idõben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítésérõl. A figyelmetlen diákok a vonatjegy vagy pótjegy árán túl további 8 ezer forint pótdíjat fizethetnek.

A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány, és az elõzõ félévben kiadott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek. Ezért a diákkedvezménnyel utazóknak érdemes idõben gondoskodniuk diákigazolványuk érvényesítésérõl, ugyanis a megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül további 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, vagy érvénytelen igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az elõírt módon igazolni. - közölte a MÁV.

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezõ diákok a MÁV-Start vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet. A közoktatásban és a felsõoktatásban résztvevõ nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi, félhavi, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között írja közleményében a vasúttársaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!