2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Emelné a közlekedési dolgozók bérét a kormányForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-18 18:26:23
Címkék: Bihari hírek
Emelni tervezi a kormány a közlekedési dolgozók bérét, ezt mondta Tasó László a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelõs államtitkára kedden Debrecenben. Tasó azt mondta, a biztonságos közlekedés feltétele, hogy az ágazatban dolgozókat megtartsák, ehhez pedig a bérek rendezése is szükséges.

Az NFM még vizsgálja, hogy mennyi idõ alatt milyen mértékû béremelést tudna végrehajtani. A Magyar Közút Zrt.-vel viszont már megszületett a megállapodás a jövõ évi béremelésrõl, ennek mértékét a közeljövõben ismertetik majd.  Tasó szerint a béremelés fedezete rendelkezésre áll, hiszen a Magyar Közút Zrt. finanszírozására folyamatosan emelkedõ összeget biztosít a kormány.

Tasó azt mondta, hogy MÁV dolgozóinak idén 3 százalékkal emelkedett a fizetésük, de az ágazaton belül még így is a vasúttársaság munkavállalóinak a legalacsonyabb az átlagkeresetük. A következõ két-három évben további béremelésekre van szükség a vasúti dolgozók jövedelmi helyzetének javításához az államtitkár szerint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!