2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Egy hónapot csúszik a volánsztrájkForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-18 21:09:12
Címkék: Bihari hírek
A kormány béremelést tervez a közlekedési dolgozóknak - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelõs államtitkára. Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége a héten közölte, hogy a korábban október végére hirdetett sztrájkot november végére átteszik.

Tasó László azt mondta, a biztonságos közlekedés feltétele, hogy az ágazatban dolgozókat megtartsák, ehhez pedig a bérek rendezése is szükséges. A szaktárca vizsgálja annak lehetõségét, hogy mennyi idõ alatt milyen mértékû béremelést tudnak végrehajtani - mondta, és hozzátette, hogy a Magyar Közút Zrt.-vel már megszületett a megállapodás a jövõ évi béremelésrõl, ennek mértékét a közeljövõben ismertetik majd.

 

Tasó László kiemelte: a béremelés fedezete rendelkezésre áll, hiszen a Magyar Közút Zrt. finanszírozására folyamatosan emelkedõ összeget biztosít a kormány. Míg jövõre 73 milliárd forintból, 2020-ban már 98 milliárdból gazdálkodhat a társaság - fûzte hozzá.

 

Egy hónappal eltolják a sztrájkot

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége még szeptember 26-án fordult a Fõvárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz és kérte, hogy állapítsa meg a 2016. október végén kezdõdõ és egy hétig tartó sztrájk jogszerüségét.

A szakszervezet azt közölte, hogy úgy tûnik a sztrájk jogszerû megtartásáról az illetékes bíróság jogerõs határozatával a sztrájk kezdetéig nem fog dönteni, mivel eddig még elsõ fokon sem hozott határozatot a Fõvárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.

 

Az AKSZSZ elnöksége úgy döntött, hogy a korábban meghirdetett egyhetes sztrájkját, egy hónappal késõbb, november végén kezdi meg
és a sztrájk ugyancsak egy hétig fog a Volán társaságoknál tartani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!