2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Oktatási megállapodás Debrecenben a British TelecommalForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-19 18:39:46
Címkék: Bihari hírek
Háromoldalú együttmûködési megállapodást kötött egymással a debreceni Egyetem, a British Telecom és Debrecen önkormányzata a brit nagykövet jelenlétében.

Iain Lindsay brit nagykövet jelenlétében Papp László, Debrecen polgármestere, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, valamint Szabó Zoltán, a BT (British Telecom) ügyvezetõ igazgatója írta alá azt a háromoldalú megállapodást, amelyben a felek vállalást tesznek a végzés elõtt álló egyetemisták munkavállalói lehetõségeinek elõsegítésére.

 

A gazdaság jövõje a fiatalokon múlik

A hazai SSC szektor harmadik legnagyobb munkaadója, a BT már eddig is több programban mûködött együtt az egyetemmel. A magyar gazdaság és cégünk jövõje is a fiatalokon múlik, ezért felelõsségünk befektetni a képzésükbe. A Debrecenben elindított program minden szereplõnek érdeke: a BT jólképzett munkaerõt vehet fel, az egyetem és a középiskolák piacképes tudást nyújtó képzéseket indíthatnak, a város pedig továbbra is kiemelkedõ karrierlehetõséget tud biztosítani a fiataloknak - mondta a BT ügyvezetõ igazgatója. Szabó Zoltán hozzátette: olyan karriert, amiért érdemes itthon maradni, vagy akár Londonból is megéri hazajönni.

 

A megállapodás alapján a BT három pilléren nyugvó támogatást biztosít az egyetem és annak hallgatói valamint helyi középiskolák számára. A legnagyobb hangsúly az oktatáson, a munkaerõpiacon való hatékony elhelyezkedés elõsegítésén van. A vállalat által a középiskolákban már sikeresen mûködtetett Üzleti Készségfejlesztõ Tréningjét elérhetõvé teszi az egyetemistáknak is.

 

A sikeres karrierépítésben segítenek

A BT munkatársai olyan képességek fejlesztését biztosítják, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres karrierépítésben.

A programban olyan, máshol nem elsajátítható tantárgyak szerepelnek, mint a karriertervezés, idõgazdálkodás, interjútechnikák, professzionális gondolkodásmód, vagy a projektmenedzsment. Ezeken kívül az üzleti idegennyelv-tudás javítását angol nyelvtanfolyamokkal biztosítja középiskolai és egyetemi diákok számára a cég, melyek október második felében indulnak.

Az együttmûködés második pillére a társadalmi felelõsségvállalásban, a harmadik pedig a finanszírozási támogatás nyújtásában csúcsosodik ki.

 

A vállalat hálózati eszközöket adományoz középiskolák és az egyetem részére, oktatási, képzési célból. Ennek elsõ részét az aláíráskor át is adta a cégvezetés. A BT a Debreceni Egyetem Atlétikai Club (DEAC) labdarúgó csapatát is támogatja.


Mindig örömteli, amikor egy helyi vállalkozás feladatának érzi a debreceni oktatási programok támogatását, így komoly mérföldkõ a megállapodás" - mondta Papp László polgármester. Szilvássy Zoltán rektor pedig arról beszélt, hogy az egyetem vállalati kapcsolatrendszere az elmúlt években strukturálttá vált, melyben az intézmény profilja szempontjából klasszikus egészségipari szektorok mellett további stratégiai iránnyá vált a mûszaki-informatikai terület is.

Jelentõs magyarországi befektetõként a BT eredményesen mûködik a stabil gazdaságnak, a támogató üzleti környezetnek és a magasan képzett magyar munkaerõpiacnak köszönhetõen. Az egyik fõ ok, amiért a külföldi cégek Magyarországot választják helyszínül, az a jól képzett több nyelvet beszélõ munkaerõ. Azért, hogy biztosítani tudjuk a külföldi cégek által elvárt versenyképes tudást, fontos, hogy az oktatásba is befektessünk" - méltatta a megállapodást Iain Lindsay nagykövet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!