2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
90 milliárddal tartoznak a NAV-nakForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-26 17:40:04
Címkék: Bihari hírek
Kiderült, kik jelenleg Magyarország legnagyobb adótartozói, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette ugyanis azon magánszemélyek és cégek nevét, címét, akiknél, illetve amelyeknél 2016 harmadik negyedévében jogerõs határozatban jelentõs összegû adóhiányt állapított meg.

Az adóslistán 224 név szerepel, akik összesen 47,2 milliárd forint adót nem fizettek be. Ezt az összeget még 40,5 milliárd forint jogkövetkezmény, azaz bírság és kamattartozás tetézi - azaz mindösszesen 87,7 milliárd forinttal tartoznak a nagy adósok a NAV-nak - írja a Napi.hu.

A cégek nagy része kényszertörlési eljárás alatt áll, az adószámukat felfüggesztette, illetve törölte a NAV. Tevékenységüket tekintve a legtöbb vállalkozás kereskedelemmel foglalkozik, de akad köztük ingatlanos, vagyonvédelmi, fuvarozó és munkaerõ-kölcsönzõ vég is.

A rekorder adótartozó háromszor is szerepel az adóslistán, a tejtermék, tojás, és zsiradék nagykereskedelmével foglalkozó budapesti  Voltim Kft. -nél  összesen 2,2 milliárd forint adóhiányt és 1,7 milliárd forint jogkövetkezményt állapítottak meg. A 2009-ben alapított budapesti cég 2014 szeptembere óta kényszertörlési eljárás alatt áll, az adószámát 2014 áprilisában törölték. Az utolsó online elérhetõ mérlege 2011-es, abban az évben közel 4,8 milliárd forint nettó árbevételt mellett 69 milliós üzemi és 61 milliós adózott eredményt ért el. A kötelezettségállománya 429 millió forintot tett ki.

A Voltimot a nyíregyházi Tóth Rita Gabriella alapította, 2011-ben a garai Rózsa Istvánhoz került, majd beszállt a cégbe a temerini Zatko Atila is, 2013-tól pedig a budaörsi Kolarits Péter a társaság tulajdonosa - õ a Céginfo adati szerint eddig hat vállalkozásban fordult meg, közülük három jogutód nélkül megszûnt.

A magánszemélyek közül a váci Mészáros János a legnagyobb adótartozó, tõle 398 millió forint adó, valamint 846 millió forint bírság és kamat megfizetését követeli az adóhivatal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!