2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
–25-ben soha nem tesztelnénk F1-autótForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-01-29 16:23:24
Élvezte a ralitesztet Kimi Raikkönen, jelenleg legfontosabb feladata, hogy útleírásból - itinerbõl - is megtanuljon vezetni.

”Ez két teljesen más sportág, itt például –25 fok van, sosem tesztelnénk ilyen idõben F1-autót" - mesélte Kimi Raikkönen elsõ igazi ralitesztjén, Finnországban.

 

A 2007-es Forma-1-bajnok idén vált [1], a hét végén ismerkedett [2] új autójával [3] és a havas pályákkal, mert péntektõl már a Lappföld-ralin versenyez [4], míg a világbajnokság két hét múlva kezdõdik.

 

 

Rövid idõ alatt kell sokat tanulnia: "Itt minden más, még a pálya is változik, több hó, kevesebb hó van rajta. Valószínûleg pályafutásom legnagyobb kihívása ez, de nagyon izgalmas”.

 

Navigátora a rutinos Kaj Lindström, aki Tommi Makinen mellett nyert már futamot.

 

”Jelenleg a legfontosabb, hogy megtanítsuk itinerbõl vezetni, hogy megbízzon benne, ezzel még gyorsabbá [5] tehetjük” - mondta a társpilóta.

 

 

Havon kezdik a szezont, de késõbb murvás és aszfaltos ralik is jönnek, így a finnek újra és újra bizonyítania kell.

 

”Minden talajon van már egy kis tapasztalatom, persze havon a legtöbb. Mindegyiket kedvelem, de elméletileg az aszfalt áll hozzám a legközelebb. Hozzá kell szoknom a többihez is, mert még futamokon belül is lehetnek különbözõ körülmények” - magyarázta Raikkönen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!