2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Vacsoracsata: Bódi Sylvi machetevel darabolja a banántForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-01 14:03:04
Sylvi a zöldségesnél szerzi be a salátaféléket, nem ismeri fel a vöröshagymát és még soha életében nem látott bontatlan mandulát!

HÉTFÕ – Bódi Sylvi


Sylvi otthona nagyon elegáns, igazi luxuslakás csodás kilátással, fõként a fehér szín dominál benne. Legszebb cipõit és táskáit dísztárgyként állította ki, viszont saját magáról csak néhány fotót tett ki a falra. Nem sokat mozog a konyhában, leginkább csak salátákat készít, a cicája viszont elõszeretettel szundikál a páraelszívó tetején!

 

Az egyik barátnõjével indul bevásárolni, mivel vegetáriánus, így bioboltban szerzi be a hozzávalók nagy részét. Nem készít húst, helyette tofut vesz, és igyekszik minél kevesebb állati eredetû alapanyagot felhasználni. A zöldségesnél szerzi be a salátaféléket, nem ismeri fel a vöröshagymát és még soha életében nem látott bontatlan mandulát!!!

 

  • ELÕÉTEL – illatos saláta pirított magokkal és szeitannal
  • FÕÉTEL – fahéjas zöldség curry basmati rizzsel és grillezett tofuval
  • DESSZERT – téli gyümölcstorta

 

Az elõétellel nagyon jól boldogul, látszik, hogy otthon van a saláta témában, a szeitant (a vegák húsa, búzafehérje alapú készítmény) is rutinosan fûszerezi. Curryt még nem készített, így kicsit izgul. A sütõtököt machetevel vágja fel, mert nagyon kemény!

 

Tofut grillez, amit szív alakú sütiszaggatóval darabol fel. A gyümöcstortához a banánt is a korábban használt machetevel darabolja, amit még Namíbián szerzett egy törzsfõnöktõl egy messzirõl, szabad szemmel is jól látható összegért! Kocka alakú jégpohárban szolgálta fel az aperitifet, a vodka elfogyasztása kihívás elé állította az egész csapatot, csak szürcsölve tudták inni!  Aztán Szujó megmutatta végül, mind megitták, kivéve Gyõzit, aki arra panaszkodott, hogy milyen erõs! Szilvi cigányzenekart hívott, akiknek a zenéjére a vodka hatására hamar táncra perdültek a vendégek!

 

Gyõzi Szilvinél kezdte el a heti „szuvenírgyûjtõ” akcióját, a dugóhúzót akarta lenyúlni, aztán végül a dísz-dugót tette zsebre! Szujó Zoli lisztérzékenységére ezen a héten a Vacsoracsatában derült fény, így õ már a szeitanból sem tudott fogyasztani! Gyõzi alig evett a salátából, azt mondta, hogy ízlett neki, de hogy õ otthonra nem venne ilyesmiket! Aztán hisztizett, hogy csak rizst szeretne, de Szilvi nagyon kedves volt és kolbászt is tálalt neki mellé!

 

A desszert kissé szétcsúszott, de a többieket mindenképpen meghatotta, hogy Sylvi kézzel készítette. Azt mondta, nem sikerült jól, mert anno a szerelmeinek készített ilyen hét/hónap vagy évfordulóra, de már régen nem votl ilyen helyzetben, így kijött a gyakorlatból! Vacsora után GITAR HEROES játékot játszottak, Gyõzi persze ezt is elszórakozta, Csilla nagyon élvezte, teljesen katartikus élmény volt neki, egy rocklady-nek képzelte magát, visongott, sikítozott! A játék és az este végén Sylvi magáról adott át naptárat a vendégeinek!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!