2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Tiltják a Facebookot az egyetemenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-02 17:59:32
Betiltotta az Ír Nemzeti Egyetem vezetése, hogy az intézmény komputereit "facebookolásra" használják a diákok - közölte hétfõn a szigetország médiája.

Az egyetem vezetése már karácsony elõtt korlátozta az egyetemi számítógépek használatát a vizsgákra készülés miatt, most azonban teljes tilalmat vezetett be a közösségi oldalra.

Diákok panaszkodtak, hogy képtelen hozzáférni komputerekhez, mert társaik, akiket idõrablóknak neveznek, órákon át a Facebookon lógnak.
Az Ír Nemzeti Egyetemnek összesen 1600 komputere van. 2006-ban már volt egy hasonló tiltás, akkor a diákok körében nagy népszerûségnek örvendõ Bebo nevû közösségi oldal miatt vezettek be szankciót a mostanival megegyezõ indok miatt. A Bebo nevû ír szájt a Blog early, blog often (Blogolj korán, blogolj gyakran) betûszava. Akkor is panaszáradat érkezett az intézmény vezetéséhez, hogy órákat kell várni esszék nyomtatására vagy a tanulmányi anyagokhoz szükséges honlapokhoz való hozzáférésre, mert az "idõrablók" órákat lógnak a gépeken.

A Bebóval kapcsolatos tilalom máig hatályban van, miközben életbe lépett a Facebookra is a tiltás az egész 2010-es évre. Az egyetem vezetése az után hozta meg a döntés, hogy a tantárgyi szakok diákképviselõi megszavazták azt. A tilalom minden hétköznap reggel kilenctõl délután ötig érvényes. Természetesen nincs tilalom a diákok saját lap-topjaira.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!