2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tömegverekedés a devecseri iskolábanForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-02 18:58:13
A haját cibálták, a földre teperték, majd megrugdosták. Öt-hat tizenéves verte meg egy diáktársukat hétfõn Devecserben egy általános iskolában.

A 12-13 éves lányok már hetek óta veszekedtek, végül az egyik szünetben a szóváltás verekedésig fajult. A megvert lánynak könnyû sérülései lettek. A rendõrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást. Az RTL Híradó által megkérdezett szakember szerint egyre gyakoribb a gyerekek közötti agresszió, akár már az óvodában is.

A hétfõi verekedés óta aggódnak a devecseri iskolába járó diákok szülei.

Az iskolában mindenki tudja, hogy mi történt, de kamera elõtt senki nem akar beszélni róla.

Az iskolában kedden nem forgathattunk. Az iskola igazgatója nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott: mindössze két diáklány verekedett össze.

A rendõrség azonban máshogy látja a történteket. Szerintük öten-hatan vettek részt a verekedésben.

„Elõször szóban vitatkoztak össze majd ezt követõen a sértettet az egyik kislány a hajánál fogva a földre rántotta és ott a többiek kezdték el rúgni” - mondta Baráth Attila, az Ajkai Rendõrkapitányság osztályvezetõje.

A verekedõk mindegyike 14 évnél fiatalabb így nem büntethetõk. A nevelési tanácsadó szerint egyre gyakoribb, hogy ilyen korú, vagy még fiatalabb gyerekek agresszívan viselkednek.

„Egy óvodás, egy 4-5 éves gyerek képes sakkban tartani, fizikailag felnõtt közösséget, akár egy egész óvodát. Olyan súlyos mértékûek tudnak ezek lenni” - mondta Cseke Gabriella, a Veszprémi Nevelési Tanácsadó igazgatója.

A tapasztalatok szerint a fiatalok azért ennyire agresszívak, mert az iskolákban a nevelés helyett egyre inkább az oktatásra helyezik a hangsúlyt. A gyerekek egy része pedig - ha nincs sikerélménye a tanulásban - a felgyülemlett feszültséget így vezeti le.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!