2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Itt az ideje lecserélni a Windows 7 RC-tForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-03 19:16:15
Február 15-tõl figyelmeztetõ ablakok idegesítenek majd, márciustól kétóránként leállítja a gépet, és júniustól egyáltalán nem indul el a Windows 7 utolsó ingyenes próbaverziója

Fontos, bár már korábbról is ismert dátumok jelentek meg tegnap a Windows 7 hivatalos blogján. A Microsoft új operációs rendszerének kiadásra jelölt (release candidate, RC) változatát futtató felhasználók 2010. június elsejéig vehetik igénybe a platform szolgáltatásait, ettõl kezdve a Windows 7 mûködtetése jogtalannak minõsül, mintha egy kalózpéldányt telepítettünk volna. Azonban mielõtt még véget érne az utolsó ingyenes próbaverzió legális ciklusideje, folyamatosan felbukkanó figyelmeztetésekkel és rendszeres leállásokkal számolhatnak a felhasználók.

2010. február 15-tõl jelennek meg az figyelmeztetõ ablakok, a szöveg a következõ határidõ közeledtére figyelmezet: március 1-tõl a gép kétóránként magától le fog állni, mégpedig a munkafolyamatok mentése nélkül, így az adatvesztés megelõzése miatt ajánlott minél hamarabb lecserélni az RC-t. Szó szerint lecserélni, ugyanis az RC változatot nem lehet frissíteni véglegesre, ahhoz elõbb le kell radírozni a merevlemezrõl. Június elsejétõl aztán a háttérkép eltûnik, a tálca felett pedig „Ez a Windows példánya nem eredeti” üzenet lesz látható, és innentõl már csak a biztonsági frissítéseket telepíthetjük a rendszerre.

 

A Microsoft több mint 60 millió példányt értékesített eddig a tavaly október 22-én kiadott Windows 7 operációs rendszerbõl, melynek népszerûsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a cég a december 31-én zárult negyedévben forgalmát rekordszintre, 19,02 milliárd dollárra növelte, nettó nyeresége pedig 60 százalékkal, 6,66 milliárd dollárra emelkedett. A Windows-részleg árbevétele az egy évvel azelõttihez képest 70 százalékkal nõtt, és elérte az 5,4 milliárd dollárt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!