2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Nyugdíjba küldi a Microsoft a MessengertForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-06 10:18:18
A Microsoft Live Messenger szoftverének helyét a tavaly felvásárolt Skype veszi át - értesült a The Verge amerikai technológiai hírportál.

A csevegõszoftver nyugdíjazását a Microsoft hamarosan, valószínûleg még a héten be fogja jelenteni, legalábbis a The Verge belsõ forrásból származó információi szerint.

A szoftvercég tavaly vásárolta fel az internetes telefonszolgáltatásáról ismert Skype céget, amelynek szoftverével a hang-, és videohívások mellett egyszerû chatelésre is lehetõség van. A Skype legújabb verzióját már a Windows 8 új, érintõképernyõkre optimalizált felületére is elkészítették, és az összes ismert okostelefonos és táblagépes platformra is elérhetõ.

Forrás: Skype
A Skype Windows 8-as applikációja


A tervek szerint a már használatban lévõ Live-fiókokkal a Skype-ot külön regisztráció nélkül tudják majd használni a felhasználó - számolt be a The Verge. A  Microsoft már korábban megkezdte a Skype-szolgáltatás forgalmának átterhelését a Messengert kiszolgáló rendszerekre a hírportál értesülései szerint. Ennek eredményeként jelenhetett meg a Windows 8-as Skype-verzió, amely energiatakarékos módban mûködik készenlét esetén, bejövõ hívás vagy üzenet esetén a Microsoft szerverei küldenek a programnak egy "felélesztõ" jelzést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!