2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Kegyelemhármas sem jár a magyar közoktatásnakForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-16 22:05:56
Címkék: Bihari hírek
Még közepesre sem értékelik az oktatás minőségét a magyarok az Emberi Erőforrások Minisztériumának felmérése szerint – írja a Magyar Nemzet.

A lap birtokába jutott egy diasor, amely a köznevelési kerekasztal munkájáról ad tájékoztatást, benne a felmérés eredményeivel. Ezekből kiderül, hogy a magyar lakosság egy 1-től 5-ig terjedő skálán csupán 2,72-re értékelte a köznevelést tavaly szeptemberben. Ez javulásnak tekinthető az áprilisi mélyponthoz viszonyítva, mikor mindössze 2,42-os „osztályzat” járt a területnek – teszi hozzá a cikk.

Az immár Klebelsberg Központnak nevezett, korábban Klebelsberg Intézményfenntartó Központként (Klik) ismert szervezet munkáját még ennél is alacsonyabbra értékelték a magyarok: megkérdezettek 54 százaléka csak 1-est, illetve 2-est adott rá szeptemberben, míg további 24,6 százalék is csak közepest. Jól 6,4 százalék szerint végezte munkáját a Klik, kiválónak azonban a válaszadók 0 százaléka értékelte. A fennmaradó 15,4 százalék pedig nem válaszolta meg a kérdést.

Kevesen – 32 százalék – értettek egyet azzal, hogy az iskoláknak a fenntartásuk után a működtetésük is állami kézbe került.

Az emberek több mint fele úgy érezte augusztusban, a felmérés készítésekor, hogy a jelenlegi oktatási rendszer túlterheli a tanárokat. A gyerekeket is túlterheltnek érzik a megkérdezettek: 72,5 százalékuk vélekedett így.

A felmérésből az is kiderül, hogy a kutatásban részt vevők szerint a gyerekek kompetenciáinak fejlesztését lenne inkább érdemes fejleszteni a műveltségül, tudásanyaguk helyett. Illetve túlnyomó többségük úgy látta: gyakorlatiasabbnak kellene lennie a magyar közoktatásnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!