2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Csúsznak a népszerű pályázatokForrás: uzletresz.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-18 18:45:39
Címkék: Bihari hírek
A „GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" és a „GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" pályázatoknál módosították a támogatási kérelmek befogadási időpontját máról, várhatóan január 25-ére.

A témában megjelent közlemény szerint a csúszás oka, hogy e felhívásoknál, a vállalkozói-, piaci igényeknek való megfelelés és a gazdaság növekedését jobban szolgáló támogatott projektek érdekében soron kívül vizsgálatra kerülnek a felhívás egyes elemei.

 

Kapacitásbővítő beruházások

A GINOP-1.2.2-16 felhívásnál a a rendelkezésre álló keretösszeg 21 milliárd forint. A Felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást fejlesztéseik támogatásához 5-25 millió forint összegben, legfeljebb 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló fejlesztések esetén ágazati korlátozás nélkül igényelhető támogatás, szabad vállalkozási zónán kívül a vállalkozások feldolgozóipari beruházásai támogathatók.

 

A Felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre és online megjelenés kialakítására is.

 

Termelési kapacitások bővítése

A GINOP-1.2.1-16 pályázatnál a meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg 18 milliárd forint. A felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást feldolgozóipari fejlesztéseik támogatásához 25-250 millió forint összegben, legfeljebb 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

A Felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására (ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére), megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlan beruházásokra, és információs technológia-fejlesztésre is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!