2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Tömeges leépítésre készül a Telenor MagyarországonForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-20 19:16:37
Címkék: Bihari hírek
Dolgozói 10 százalékát elbocsátja a Telenor Magyarország, március 14-én derül ki, hogy kiket. Legkevésbé az ügyfelekkel kapcsolatot tartó alkalmazottaknak kell tartaniuk a leépítéstől.

Minden tizedik dolgozójától megválik a Telenor magyarországi vállalata, a leépítés nem érinti azokat, akik lakossági vagy vállalati ügyfelekkel dolgoznak – értesült több forrásból a Portfolio. A hírt a cég is megerősítette.

A magyarországi operáció élére tavaly augusztusban hoztak új vezérigazgatót, Alexandra Reich vezeti október óta a Telenor Magyarországot is. Sokan számítottak tőle markáns lépésekre, ennek megfelelően nagyszabású szervezeti átalakításba kezd.

A vállalat a leépítés során 1059 alkalmazottjából 100-120-tól válhat meg. Az elbocsátáshullám nem egyformán érinti az egyes részlegeket, a legtöbb alkalmazottat a támogató területekről, a pénzügyről, a marketingosztályról, illetve az IT-ról küldhetik el.

Az alkalmazottak jelentkezhetnek önként távozásra és részmunkaidőre is, a Telenor ígéri, támogatja az elhelyezkedésben a cégtől távozókat, valamint anyagilag is kompenzálják őket. A telenorosok március 14-én tudják meg, kiket építenek le.

A cég azzal indokolja a tömeges elbocsátást, hogy a Telenornak nemcsak a távközlési szektorban kell kitűnnie, hanem globális technológiai cégekkel is rivalizálnia kell, és a versenyben egy karcsúbb szervezettel jobb esélyekkel vesznek részt.

Ám a leépítésnek vannak nem hivatalos okai is a Portfolio szerint: a cég nem jól teljesít, előfizetései száma egyre csökken, 2008-hoz képest félmillió előfizetést veszítettek, és az egy előfizetésre jutó bevétel is megroskadt. A piacvezető Magyar Telekomhoz nemhogy közelednek, inkább egyre nagyobb a lemaradásuk, miközben a Vodafone a nyomukban liheg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!