2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tízmilliárdokat nyerhetnek a cégek egy egyszerű gépcserévelForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-21 21:39:45
Címkék: Bihari hírek
A magyar cégeknél munkavállalónként évente több mint egy munkahét kiesik az it-rendszerek és hardverek meghibásodása miatt, ami évente csaknem félmilliárd euró költséget jelent a magyarországi munkáltatóknak.

A számítástechnika rendszerek alulteljesítése a magyarországi vállalatoknál évi 497 millió eurós teljesítménykiesést "eredményez" – derül ki egy, az EMEA országok körében végzett felmérésből. Ebből 231 millió euró a nyomtatók állásidejéből eredő költség.

A magyar munkavállalók átlagosan naponta 300 métert sétálnak, hogy a nyomtatóból összeszedjék a nyomatokat. A karbantartási és az állásidőn túl további munkaidő vész el azzal, hogy a munkavállalóknak átlagosan 9,4 méteres távolságot kell megtenniük a hozzájuk legközelebb eső nyomtatóig a nyomtatók elosztása miatt. Ez azt mutatja, hogy számos vállalat a mai napig a hagyományos központosított nyomtatóflotta modellt alkalmazza. A távolság ez esetben megsokszorozódik, hiszen a megkérdezettek naponta átlagosan 16 alkalommal nyomtatnak, azonban a probléma a decentralizált nyomtatási modell segítségével könnyen orvosolható.

Bár a válaszadók visszajelzése szerint a nyomtató állásidejéből eredő problémák felelősek a napi átlag 8 perces munkaidő kiesésért, a nyomtatók szerepe továbbra is létfontosságú mind az irodai hatékonyság, mind az irodai teljesítmény szempontjából; a megkérdezettek úgy gondolják, a teljesítmény átlagosan 22 százalékkal csökkenne, ha nem lennének nyomtatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!