2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Rozoga tetők alatt élnek a magyarokForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-22 19:06:28
Címkék: Bihari hírek
Senki sem akar foglalkozni a karbantartással.

Általában csak akkor fognak bele az emberek a tetőcserébe, amikor már elkerülhetetlen – vélik a Swedsteel-Metecno szakemberei. A svédacélból készülő tetők és csarnokok gyártója szerint ennek oka főként az, hogy a többség egyszeri, életre szóló beruházásként tekint a tetőre, azaz a ház megépítése, megvásárlása után ezzel már nem, vagy csak legvégső esetben akar foglalkozni. Emiatt a kötelező rendszeres karbantartás is esetleges, vagy egyáltalán nem történik meg. A kisebb problémákat sem mindig hárítják el, pedig az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények napjainkban már komoly terhelést jelentenek, illetve sok esetben sérüléseket is okozhatnak a tetőn.

A felújításoknál a tető műszaki és minőségi jellemzői hátrébb sorolódnak a szempontok között, a kivitelezési ajánlat kiválasztásakor. Az új építésű házak esetében legtöbbször az esztétika kerül az első helyre, és csak ezt követi az ár, garancia kérdése.

A Swedsteel-Metecno várakozásai szerint a tetőfelújítások és építések növekedésére lehet számítani az elkövetkező években. Az épületrekonstrukciók kapcsán az alacsony önsúlyú cserepeslemezek iránti kereslet bővülését várja a Magyarországon is saját gyárral rendelkező vállalat. Az új épületeknél pedig inkább a korcolt síklemez látszik a hagyományos cserepek mellett a másik legkedveltebb tetőfedési megoldásnak, miután a különleges megjelenése mellett ezt olyan alacsony hajlásszög esetében is lehet használni, ahová a pikkelyes, kiselemes cserépfedést műszaki korlátok miatt már nem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!