2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Új dimenzióba léphet a magyar járműiparForrás: uzletresz.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-22 16:48:32
Címkék: Bihari hírek
A Magyarországon jelen lévő legnagyobb járműipari vállalatok, beszállítók, felsőoktatási intézmények és a kormányzat képviselői is ott voltak Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) járműipari találkozóján. A rendezvény célja a járműgyártás jelenének és továbblépési lehetőségeinek megvitatása.

A járműipar Magyarországon több mint 115 éves hagyományra tekint vissza. A magyar szakértelem, a kedvező földrajzi elhelyezkedés, illetve a versenyképes gyártási költségek eredményeként Magyarország Európa egyik legvonzóbb autóipari befektetési helyszíne.

Ennek egyik bizonyítéka, hogy a jelen lévő autóipari vállalatok folyamatosan bővítik telephelyeiket és fejlesztik termékeiket, azaz hosszú távon terveznek hazánkban.

 

A 2016-os évben 71 befektetési projektet tárgyalt végig sikeresen a HIPA, melyek közül 25 a járműipart érintette.

Ezen projektek eredményeként mintegy 1948 millió euró értékű működőtőke érkezik hazánkba és 7759 új munkahely jön létre az elkövetkező időszakban.

A HIPA által életre hívott Járműipari Konferencia kiemelt témái
- az ágazat fejlődése által generált szakemberigény biztosítása,
- az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó technológiák alkalmazása,
- a hazai beszállítók szerepének növelése,
- valamint a szektor 2016. évi tevékenységének értékelése volt.

 

A járműipar esetében fontos tendencia, hogy Magyarország az utóbbi években már nem pusztán összeszerelő üzemként működött a járműgyártás esetében,
egyre nagyobb szerepet kap a kutatás-fejlesztés és innováció.

Jelenleg a két legfontosabb fejlesztési irány hazánkban: az elektromobilitás, valamint az önvezető autókhoz kapcsolódó fejlesztések.

E folyamatnak a további támogatása az egyik legfontosabb stratégiai cél, hiszen ezáltal nemcsak magas hozzáadott értékű munkahelyek jönnek létre, de a kkv szektor számára is lehetőség nyílhat a nagyvállalati értékteremtő folyamatokba történő integrálódásba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!