2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
400 településen nem kaphatnak jelzáloghiteltForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-20 08:18:34
Az ország csaknem 400 településén ezentúl nem fogadja el az OTP Bank a hitelek ingatlanfedezetéül a házakat. Hajdú-Bihar megyében 18 településrõl említenek a hírek.

Az ingatlanközvetítõ cégek szerint hamarosan szigoríthat a többi bank is.

Az RTL Híradó információi szerint az OTP három csoportba sorolja a településeket, az alapján, hogy mennyire adhatók el az ingatlanok. Ahol a legkevésbé, azokon a településeken ezután nem fogad el ingatlanfedezetet az OTP. Így az ott élõk a banknál sem lakáshitelt, sem más jelzáloghitelt nem tudnak felvenni. Az OTP elismerte, hogy szigorítanak, de a részletekrõl nem beszélnek.

A nemzetközi pénzpiaci hatások és a reálgazdasági folyamatok miatt a hitelfelvétel feltételein szigorítottunk - mondta az RTL Híradónak Illés Zoltán, az OTP Lakossági Igazgatóság ügyvezetõje.

Az egyik ingatlanforgalmazó szerint az ügyfelek egy részét nemsokára a többi bank is kizárhatja a hitelezésbõl.

Jelenleg egy bankról tudni még, amelyik szigorított a hitelkondíciókon, a finanszírozási arányt csökkentették a hitelfelvételnél. Más bankok még nem tettek ilyen lépéseket, de hírek szerint erre készülnek - mondta az RTL Híradónak Bánhegyi Attila, a Remax Centrum ügyvezetõje.

 

A települések listája:

Ártánd, Bedõ, Bojt, Darvas, Esztár, Furta, Hencida, Körösszakál, Körösszegapáti, Magyarhomorog, Mezõpeterd, Mezõsas, Pocsaj, Szentpéterszeg, Told, Újiráz, Vekerd, Zsáka

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!