2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Az Y-generáció tagjai inkább fizetnek, mint hogy maguk takarítsanakForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-18 17:24:05
Címkék: Bihari hírek
Egyre több 20-30 éves fiatal alkalmaz takarítót, hogy 1-2 szobás lakását rendbe rakja helyette. Az Esure nevű biztosító felmérése alapján az elmúlt 5 évben mintegy 25 százalékkal nőtt a takarítók iránti kereslet az Egyesült Királyságban, és a piacbővülésért jelentős részben az Y-generáció a felelős. Az 1980 után születettekből álló háztartásoknak már közel a fele fizet a takarításért. Az ok: a fiatalok azt állítják, túl elfoglaltak hozzá, hogy mégoly kisméretű otthonaikat kitakarítsák maguknak.

A takarításhoz könnyebb lett a hozzáférés is az elmúlt időszakban (lement az ára, így nem luxus többé, és az app-alapú szolgáltatások is megjelentek), így érthető, miért hajlamos egyre több fiatal felnőtt felbérelni valakit a feladatra.

A Housekeeper nevű takarítócég marketingese a jelenség kapcsán arról beszélt a lapnak, a mai kor fiatal felnőttjei többet túlóráznak, mint a szüleik generációja, vagyis valóban van alapja annak az érzésnek, hogy nincs idejük kitakarítani. Emellett a takaríttatás terjedésében az is közrejátszik, hogy a mai fiatal nők már nem feltétlen akarnak egyszerre hely állni a munkahelyen és a háziasszonykodásban is, rájöttek, hogy nyugodtan rábízhatják a házimunkát valaki másra néhány korsó sör áráért.

(Telegraph)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!