2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Miért nincs olyan, hogy bringás kötelező biztosítás?Forrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-19 19:46:40
Címkék: Bihari hírek
A kerékpár az egyetlen olyan jármű, amellyel több tízezren vesznek részt a közlekedésben, de nem létezik rá kötelező biztosítás.

 

Csúfos véget érhet egy saját hibából történt kerékpáros karambol. Volt olyan, hogy több mint félmillió forintjába került a bringásnak egy meg nem adott elsőbbség.

Ha valaki kárt okoz bringázás közben, minden esetben felelősségre vonható. Eddig nem volt jelentős igény a speciálisan kerékpárosokra szabott biztosításokra, ezért a Magyar Kerékpárosklub saját szolgáltatásán kívül nincs is ilyesmi a piacon, kötelező biztosítási rendszer pedig egyáltalán nincs, vagyis a kerékpár az egyetlen olyan jármű, amellyel több tízezren vesznek részt a közlekedésben, de nem létezik rá kötelező biztosítás – írja cikkében a biciklis blog, a kerekagy.hu.

Két megoldás van, ha mégis szeretnénk nyugodtan tekerni. Az egyik a Magyar Kerékpárosklub baleset-biztosítása, amelyben kétmillió forintos térítési összegig felelősségbiztosítás is szerepel. Ha ezt választjuk, nem árt figyelni az Általános szerződési feltételek 2.1-es pontjára, amelyben szerepel, hogy abban az esetben nyújt fedezetet a klubos biztosítás, ha a kerékpáros a közlekedés szabályainak megfelelően közlekedve balesetezett.

 

Léteznek olyan lakásbiztosítások is, melyekhez ingyen, esetleg kevés pénzért kérni lehet a bringás baleset-biztosítási kiegészítést is. Ezeknél a szerződés szövege az irányadó, ugyanis vagy nagyon minimális összeghatárig térítenek ezek a kiegészítő biztosítások, vagy a feltételrendszer nem életszerű.

Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy legyen felelősségbiztosításunk tekerés közben, egyedi ajánlat készíttethetünk bármely biztosítónál. Erre Németh Péter a CLB Független Biztosítási Alkuszcég igazgatója szerint két lehetőségünk is van. Bemehetünk bármely biztosítóhoz, és az ottani üzletkötővel egyeztetjük az elképzeléseinket, de elmehetünk bármely alkuszhoz is, ahol szintén összeállítanak nekünk többféle ajánlatot.

Nem reménytelen tehát a dolog, de messze vagyunk még a gépjármű kötelező felelősségbiztosítások egyszerűen, neten megköthető formájától.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!