2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Elmozdultak a görögök a mélypontról, de nagyon lent vannakForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-24 16:04:24
Címkék: Bihari hírek
Felminősítette Görögországot a Moodys Investors Service, a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolva a döntést.

 

A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi Caa3-ról egy fokozattal Caa2-re javította a hosszú futamú görög adósosztályzatot, és az új besoroláson további felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást hagyott érvényben.

Az új görög szuverén besorolás továbbra is mélyen a spekulatív sávban van, kilenc fokozatnyira a befektetési ajánlású osztályzati kategória alapszintjétől. Az osztályzatjavítás indoklásában a Moodys azonban kiemelte, hogy a görög államháztartási kiigazítási program második felülvizsgálatának sikeres befejeződése nyomán néhány napon belül várható a pénzügyi segélyprogram következő, 8,5 milliárd eurós részletének folyósítása, és ez lehetővé teszi a júliusban esedékessé váló 6,6 milliárd eurós kötelezettségek törlesztését.

Mindemellett a görög gazdaságban is a stabilizálódás jelei mutatkoznak, és az elmúlt három év stagnálása után az idén várhatóan bővül a görög hazai össztermék - áll a Moodys pénteki londoni elemzésében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!