2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Változik a Bamako-rali útvonalaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-26 15:27:21
Jövõre visszatér Maliba a Budapest-Bamako Rally mezõnye és új kategóriával is bõvül a világ egyik legnagyobb szaharai futama - közölte a verseny sajtóirodája.

Mint ismeretes, az idei futam a Külügyminisztérium kérésére a terrorfenyegetettség miatt nem ment Mauritániába és Maliba. A 2011-es futam új útvonalon, a veszélyes területek kihagyásával, Szenegál érintésével halad Mali fõvárosába, a szervezést pedig újra a futam alapítója, Villám Géza vállalta.

Új stábbal, új útvonalon, és a hagyományokhoz híven újra Bamakóba megy a nagy afrikai futam 2011-ben. Villám Géza azt ígéri: még „flúgosab” és még fapadosabb lesz a rali, mint eddig. Az alapító célja, hogy a futam eredeti arculata megmaradjon, vagyis a felfedezés, az afrikai kultúrák megismerése és az adományozás fõszerepet kapjon.

A közlemény szerint csökkentek a nevezési díjak, és féláron nevezhetnek azok, akik az idei fenyegetettség miatt nem jutottak le az igazi fekete Afrikába. Díjmentesen indulhat, aki mentõt, tûzoltóautót, vagy bármilyen autót adományoz a helyieknek, és a humoros, ötletes és szokatlan jármûveknek sem kell fizetniük a részvételért. A túra és a verseny kategória mellett „Bamako By The Book” kategóriát is nyitottak az „igazi kalandoroknak”, akik csak egy részletes útvonaltervet kapnak az úthoz, más segítséget nem.

A 2011-es futam egyébként Marokkón, Mauritánián és Szenegálon keresztül jut el Maliba. Ez azt jelenti, hogy a veszélyesebb területeket kikerüli a mezõny, helyette viszont egy látványos szenegáli nemzeti parkon haladhat át. A jövõ évi futamon afrikai rendezõk is szerepet kapnak, akik többnyire a biztonság megerõsítésében kapnak nagy szerepet.

Az elõnevezés már megkezdõdött, biztonsági okból ugyanakkor a korábbi 100-120 csapat helyett csak 80 nevezését fogadják el kategóriánként.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!