2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Tömeges kutyamérgezés SzekszárdonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-02 10:21:50
Több kutya rosszul lett, egy el is pusztult azok közül, akik mérgezett halat ettek Szekszárdon az egyik utcában. Az állatoknak, amint megnyalták a mérget, szinte azonnal elkezdett habzani a szájuk, folyt a nyáluk.

Gazdáik szerint iszonyatos kínokat éltek át. Az egyik kiskutya nem is élte túl a mérgezést. A kutyatulajdonosok szerint az egyik utcában élõ férfi tette ki a mérgezett halakat, feljelentést tettek a rendõrségen.

Ezt a mérget ette meg az a kiskutya is, aki elpusztult. Gazdája az utcán sétáltatta. Azt vette észre, hogy az állat hirtelen rosszul lett, elkezdett habzani a szája. Állatorvoshoz vitték, de hiába.

„Nem tudták megmenteni, mert nagy adag is lehetett, kistestû kutya, és hát 20-25 perc alatt értek be vele. Megpróbálta az állatorvos, mert ellenszert már rögtön adott neki, szívmasszás, de hát 20 perc után azt mondta, hogy már nem tudja visszahozni” – mondta Balogh Ágnes.

Több kutya is rosszul lett aznap.

„Látszott, hogy tulajdonképpen nincs magánál szerencsétlen jószág, és folyt a nyála, meg hát minden, ami ilyenkor önkéntelenül is adódik” – mondta Tóth András.

Õket azonban még meg tudták menteni. Infúziót kaptak és ellenmérget. Az utcában élõk négy helyen találtak mérgezett halat, ezeket mind összeszedték.

„Ha ezeket a mérgeket azon az éjszakán a rendõrséggel együtt nem szedik össze, és mondjuk délelõtt a gyerekek megfogják, megnyalják, akkor itt akár haláleset is történhet” – mondta Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat és Természetvédõ Alapítvány elnöke.

Az utcában sok a gazdátlan macska is, az állatvédõk szerint közülük is több elpusztulhatott. A környéken élõk szerint az egyik helybeli férfi tett több helyre a mérgezett ételbõl, hogy valóban így van-e, még nem lehet tudni.

A kutyatulajdonosok állatkínzásért és közveszély okozása miatt feljelentés tettek. A Rendõrök a méregbõl vett mintát elküldték vizsgálatra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!