2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Beadta a derekát a Tesco, emeli a hazai béreket ősztőlForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-18 21:30:07
Címkék: Bihari hírek
Hatott a sztrájkfenyegetés, a Tesco belement az újabb béremelésbe.

Pénteken két körben tárgyalt a két szakszervezettel a Tesco, az első megbeszélés a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) délben kezdődött, és fél háromig tartott - idézte fel a 24.hu.

A portálnak Sáling József, a KASZ elnöke a megbeszélés után azt mondta, hogy a Tesco szeptembertől ismét megemeli a bruttó béreket, 11-17 ezer forinttal.

Azt azonban még nem tudni, hogy kinek mennyivel emelik a bérét, erről a Tesco péntek este fog egy részletes listát küldeni a szakszervezeteknek.

A legkisebb bért az áruházban januártól az idei évnek megfelelő bérminimumra emelték (bruttó 161 ezer forint), majd a második félévtől 165 ezer forintra.

Sáling szerint ezt toldanák meg most újabb 11 ezer forinttal (bruttó 176 ezer forintra). A feljebb lévő fizetéseknél pedig akár 17 ezer forint is lehet az emelés, és akik az idén eddig kimaradtak (a központban dolgozók), azok is kaphatnak valamennyi pluszt - tette hozzá a beszámoló.

Később a Tesco közleményben is megerősítette a béremelést. Azt írták, hogy majdnem minden teljes munkaidőben dolgozó, aktív áruházi és logisztikai központi munkavállaló fizetése legalább további bruttó 11 ezer forinttal növekszik.

Hozzátették, hogy a most bejelentett emeléssel együtt az elmúlt két évben már 8,7 milliárd forintot költöttek bérfejlesztésre.

Szeptember elsejétől a teljes munkaidős dolgozók közül senki sem keres 176 ezer forintnál kevesebbet, a legtöbb tescós dolgozó fizetése így az idén átlagosan 18,9 százalékkal nőtt, reflektálva a magyar bérinflációra is - olvasható a közleményben.

"Tudjuk, hogy a januári és júliusi bérfejlesztések egy hosszú folyamat első lépései voltak. A ma bejelentett további bérfejlesztés jól mutatja azt az utat, amin a jövőben szeretnénk végigmenni" -  idézték Pártos Zsolt ügyvezető igazgatót.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!