2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A terület már adott a berettyóújfalui börtönkórház építéshezForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-10-15 15:19:28
Címkék: Bihari hírek
Az önkormányzat megtette dolgát, most már a büntetés-végrehajtáson a sor.

Személyeskedésektől sem mentes hangulatban tartott csütörtökön rendkívüli ülést a város képviselő-testülete, miután a vasárnap lezajlott, a börtönkórházról szóló helyi népszavazás a 24,59 százalékos részvételi arány miatt érvénytelen lett. Pontosabban korábban és most is csak arról szavaztak a képviselők, hogy az önkormányzat átengedje-e a hivatalos nevén büntetés-végrehajtási egészségügyi központ megépítéséhez a tulajdonában lévő területet, amely közvetlen szomszédságában található a Gróf Tisza István Kórháznak.


Öten ellene

Mint azt lapunknak Muraközi István polgármester elmondta, éppen emiatt is esett Berettyóújfalura a választás, ahol előbb a kórház vezetőit keresték meg, s csak akkor kapcsolódott be az önkormányzat a folyamatba, amikor kiderült, a kiszemelt terület nem a kórházé.

Elmondta, májusban még mindenki támogatta az elképzelést, így a 11 tagú testület is egyhangúan megszavazta a terület átadásáról szóló határozatot. Majd egy hónap elteltével erősödött fel az ellenzők hangja, amit egyértelműen politikai hátterűnek gondol. Ezt támasztja alá, hogy a csütörtöki rendkívüli ülésen a népszavazás eredménye ismeretében a határozat megerősítéséről megtartott újabb voksoláson öten ellene szavaztak a 11-ből. Két szocialista és egy jobbikos listán a testületbe jutott képviselő döntött így, valamint két független, akik közül az egyik a Fidesz által támogatott, de a körzetét érinti a börtönkórház-építés, és ott volt a legjelentősebb számú ellenszavazat.

A városvezető elmondta még, hogy a vasárnapi referendum eredménye péntek délután emelkedik jogerőre, így már a jövő héten döntés születhet a létesítmény felépítéséről.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!