2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Januártól változás jöhet az üvegvisszaváltásbanForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-12 18:51:31
Címkék: Bihari hírek
Egy rendelettervezet szerint minden üveget kötelező lenne visszavennie a nagyobb boltoknak, de betétdíj nélkül.

2018 januárjától kötelező lenne a háromszáz négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerüzletekben a hulladék üvegek visszavétele a vásárlóktól – írja a Blokkk.com, amely felhívja a figyelmet, hogy az erről szóló rendeletet még mindig nem hirdették ki, de a tervezet már megvan, így ha ki is hirdetik, nem sok időt hagynak a boltoknak a felkészülésre.

A Földművelésügyi Minisztériumnak a kormány honlapjára kitett rendelettervezete arról szól, hogy a 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerboltoknak kötelező lesz visszavenni a vásárlóktól a hulladék, használt, élelmiszereket tároló üvegeket. Ez nem betétdíjas rendszer lenne, amikor pénz ellenében lehet az üvegeket csereberélni a boltban, csak üveggyűjtő konténereket kellene kitennie az üzleteknek, vagy a boltban egyszerűen bevenni az üveghulladékot.

A tervezet szövege szerint a rendelet 2018. január 1-jén lépne hatályba.

A Blokkk.com hozzáteszi, a 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerboltok döntő részben a nagy hazai és nemzetközi láncok körébe tartoznak, ebből kiindulva közel kétezer üzletre vonatkozna a rendelet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!